0

Fortfarande här

U P P D A T E R I N G 
 
Jag har haft så otroligt mycket att göra. Så har inte riktigt ens hunnit med migsjälv. Jag har börjat plugga, eller studera om man vill använda ett finare uttryck. Känslan av att vara fin har dock inte hunnit ikapp min självbild. 
 
Ofta kan det kännas som att jag har tagit mig förmycket vatten över mitt huvud. Första tentan är en omtenta imorgon, det var påståenden "Mest sant" eller "Mest falskt". Hur är det möjligt att det kunde bli en omtenta? Om felsvar inte hade gett minuspoäng, ett felsvar, så hade kursen vart klar nu.
 
Missförtroendet som ingen annan har
 
Nått som jag också har skjutit upp så mycket som bara har vart möjligt, är tiden till läkaren angående ADHD- medecin. Det har berott på min rädsla av att de kommer att mixtra med de övriga medecinerna. "Nu när du får medicinering för din ADHD så tycker vi att du kan sluta med dina sömntabletter, så vi tar bort dem." - Detta har hänt vid ett annat tillfälle, och det tog nästan ett år innan jag fick återgå till min ursprungliga medecinering. 
 
Vi är den grupp människor i vården som har absolut minst att säga till om. Vi blir misstrodda, övervakade, reglerade, så som inga andra blir. Vem skulle ha satt ut eller bytt ut en medecin som fungerar utan att informera om det, om det handlade om en svårt fysisk sjuk människa? 
 
Det spelar ingen roll om du har varit nykter i 10 år, 5 år, 1 år, 1 vecka, alla blir bemötta på samma sätt. Vi är en grupp människor som ingen har sympati för. För det är så samhället har målat upp oss. 

I början på 70-talet så blev droger förbjudna av den anledningen av att Sverige skulle ha friska och starka medborgare. Knarkar man så blev man varken frisk eller stark så då var det lättare att bara förbjuda det. 
Men om man tänker på det. VARFÖR? Varför var det så viktigt? För att människor som tar droger kanske har samsjuklighet som gör att de inte kan arbeta och därmed inte kunna föra in några pengar i stadskassan? 
 
 
 
LARO, Personligt, LARO, Tankar, adhd, beroende, brukare, brukarhälsa, droger, missbruk, missbruksvård, misstro, narkotika, reflektioner, vård;